De ce alegem peelingu-ul?

De ce peelingul?

În ziua de astăzi, când există o multitudine de aparate cosmetice, s-a cam uitat de această procedură, care se poate face la un cabinet de estetică facială. Mai există și imaginile cu descuamarea excesivă a pielii (atunci când s-a abuzat sau nu sa aplicat corect substanțele active) care circulă pe Internet și care sunt eronat asociate cu peelingul.

În primul rând, vreau să vă explic că o descuamare profundă și excesivă are loc doar atunci când se aplică un peeling profund. Aplicat corect, descuamare are loc treptat și nu necesită o perioadă de recuperare îndelungată. În cazul peelingului mediu, descuamarea aproape ca nu este sesizabilă. Există doar o senzație că pielea este uscată, cu posibile zone minuscule de descuamare punctiformă de 1-2 mm.

Cu ajutorul peelingului pot fi tratate o mulțime de imperfecțiuni ale tenului, de exemplu: acneea, cicatricile postacneice, ridurile superficiale, petele pigmentare, tenul ofilit, tenul fumătorului și altele. Dacă tot am amintit de acnee, doresc să fac o paranteză. Peelingul oferă rezultate excelente în tratamentul acneei care apare pe fon hormonal, cu localizare în 1/3 inferioară a feței (bărbie, mandibulă).

Acțiunea peelingului nu se limitează doar la straturile superficiale ale pielii. El are acțiune stimulatoare și în profunzime. Acesta stimulează producția de fibre de colagen și elastină în cazul peelingului cu acțiune antiage, de regenerare celulară în cazul cicatricelor, ajutând deasemenea la hidratarea pielii.

Procedura de peeling este o procedură pentru toate „buzunarele”. Un tratament cu ajutorul peelingului este de două ori mai ieftin decât tratamentul cu utilizarea aparatelor cosmetice.

Acum fiecare ia decizia pentru sine. Dar e bine de știut că nu-i neapărat să renunți la tratament, din cauză că nu ai reușit să pui ceva bănuți deoparte. Orice femeie merită o îngrijire specială. Și nu doar femeile – să nu uităm și de domni.

Cu respect, medic-cosmetician,

Mitiș Mariana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s